Gogosi rapide

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Iul 2016 | 6577 vizualizari

 

Ia gogoasa neamule, e calda si aromata, zau ca-i buna......

 

INGREDIENTE

  • 300 g iaurt gras( peste 10% grasime )
  • 150 g faina
  • 2 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pliculet vanilie bourbon
  • coaja de portocala
  • un praf de sare
  • 1 pliculet praf de copt
  • zahar pentru pudrat
  • gem de caise
  • ulei pentru prajit
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi rapide:

Intr-un castron incapator punem iaurtul, cele 2 oua, sarea, zaharul vanilat, zaharul bourbon si coaja de portocala si omogenizam, apoi adaugam faina cernuta si praful de copt, amestecam bine s anu formam cocoloase. Punem tigaia wok pe foc o lasam sa se incinga, adaugam uleiul, mai lasam putin  si apoi cu ajutorul unei linguri, eu am folosit-o pe cea de inghetata, formama gogoselele. Trecem lingura prin uleiul incins apoi luam din aluat si punem in uleiul incins, cand se rumenesc se intorc. Se scot cu o paleta si se pun pe un servet sa se absoarba surplusul de ulei. Se pot pudra cu zahar sau se servesc cu diverse gemuri sau dulceturi, eu am preferat gemul de caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi rapide" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosele mititele, frumusele, pufosele